Петър Кънев посети Граматиково по покана на инициативния комитет там

Петър Кънев посети Граматиково по покана на инициативния комитет там

Проблемът с пътя Малко Търново  - Царево е сериозен. Аз самия съм поставял въпроса в Народното събрание четири пъти. Не се ли оправи този път, нищо друго няма да стане, нито може да мине линейка, нито пък да идват туристи в района. Това заяви председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44-то Народно събрание инж. Петър Кънев на среща с жители на странджанското село Граматиково. Инж. Кънев посети населеното място по покана на инициативен комитет, създаден там. На срещата присъстваха и общинският председател на БСП – Бургас Живко Господинов, както и областният председател на партията Стойко Танков.

Пътят Малко Търново – Царево е в окаяно състояние и се нуждае от спешен ремонт. Трасето е изключително важна пътна артерия за местните хора. За ремонта му са необходими 4 млн. лева.

"Бях при министъра на регионалното развитие Николай Нанков и Дончо Атанасов от управителния съвет на АПИ. Проблемът не е финансов. Последно обясниха, че още няма проектиране и то се извършва в момента. Аз самия много искам този път да се ремонтира, защото няма ли път, нищо друго не може да стане. С каквото мога ще съдействам", посочи инж. Кънев.

Той коментира още, че като цяло проблемът Странджа – Сакар е сериозен и на него трябва да се гледа политически.

"Постепенно районът обезлюдява. Оттук нататък излиза големият въпрос – какво ще стане със Странджа, на фона на това, което става в Турция. Проблемът там е изключително сериозен", добави народният представител.

На срещата се засегнаха още теми, свързани с належащата необходимост на жителите на Граматиково от медицинско обслужване и осигуряване на периодични медицински прегледи от лекар, работещ с НЗОК, както и за подмяна на водопроводната мрежа в селото.