Опашката от желаещи да получат автограф от Камата се изви на площад Тройката

Опашката от желаещи да получат автограф от Камата се изви на площад Тройката

Десетки бургазлии се наредиха на опашка, за да получат автограф от Христо Стоичков. Дъждът, който се изля над града в ранния следобед не ги отказа да чакат, за да стигнат до шатрата, където ги очакваше Камата. Първите 500 души получат биографичната му книга "Христо Стоичков. Историята" като подарък от самия  футболист, а книгата е предоставена от партньорите в организацията на събитието. То се провежда с подкрепата на Община Бургас.

Камата призна, че за него Бургас е специален град, тъй като тук той е изиграл един от първите си мачове като юноша. "За втори път съм в Бургас заради книгата. За младите футболни таланти най-важно е да си вярват, че могат. А щом го искат ще го постигнат и никога да не се отказват от трудното. Аз не се отказах от моите мечти. Успях много от нещата, които съм си поставял за цел да постигна. На младите им пожелавам да се трудят, да слушат треньорите и в училище най-вече", каза Стоичков, който откри и футболен турнир за деца родени през 2014 година.

"Христо Стоичков. Историята" е откровената изповед на един от най-обичаните български футболисти, написана в съавторство с известния спортен журналист Владимир Памуков. С рекорден тираж от над 70 хиляди копия, книгата се наложи като абсолютен бестселър сред родните читатели и към днешна дата оглавява класацията за най-продаваните биографични книги в България. На изключителен интерес извън границите на България се радват и изданията на "Историята" на английски, испански и полски език - в превод на Том Филипс, Мария Вутова и Агнешка Хмеловец. А аудиокнигата всички испаноговорящи с гласа на самия Стоичков.

Галерия