Dyrveta

Dyrveta

Десетки дървета съборени заради силния вятър във Варна

В 4 от случаите дърветата са се стоварили върху леки автомобили. Премахването им продължава и в момента. Няма данни за пострадали хора. Нанесени са само материални щети.

На общо 25 сигнала за инциденти са реагирали от варненската противопожарна служба, които поеха функциите и на Гражданска защита. Екип огнеборци се бори с пожар на ул."Орлово гнездо". Запалила се е къща, уточни комисар Тотев.

Към момента обстановката е нормална, увериха от Община Варна. В 10 часа се проведе оперативно съвещание предвид създалата се обстановка в града, вследствие на рязкото влошаване на времето през последното денонощие. Установено е, че няма тежки и фрапиращи случаи, освен паднали клони на дървета в различните райони на Варна и леко наводнени участъци.

От 6 часа тази сутрин фирмите по чистота и озеленяване работят основно по почистване на листопада по улици, булеварди и градинки. Фирма работи без прекъсване с няколко машини за своевременно отпушване на канали и почистване на шахти в целия град и подлезите.
В контролната дейност са включени и районните администрации. Денонощно се приемат сигнали от граждани от дежурен по Община на телефон            052 659 112      , както и от съответните райони: "Одесос" - 612 889; "Приморски" - 30 30 59; "Младост" - 506 338; "Владиславово" - 510 482; "Аспарухово"- 37 00 23.

Трети пореден ден за Варненска област има обявен код "жълто". Количеството на валежа ще достигне до 10-15 л/кв.м. По морския бряг ще духа силен северен вятър със скорост до 15 м/с., предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология.
Заради силния вятър движението на ненатоварени кораби в района нa пристанище Варна бе забранено тази сутрин.

Днес+