Десислава Радева и Димитър Николов дадоха началото на празника. Снимки Черноморие-бг

Десислава Радева и Димитър Николов дадоха началото на празника. Снимки Черноморие-бг

Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко. В спортна зала "Бойчо Брънзов" потребителите от социалните центрове и услуги в Бургас се включиха в спектакъл, посветен на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Гости на събитието, което премина под мотото "Участваме заедно във всичко", бяха съпругата на президента Румен Радев - Десислава Радева, кметът на Бургас Димитър Николов, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, директорът на общинска дирекция "Здравеопазване и социални дейности" Мая Казанджиева и омбудсманът на града Тодор Стамболиев.

Кметът Николов отправи специален поздрав към хората с увреждания и социалните работници, които полагат грижи за тях, и ги увери, че Община Бургас ще продължава да прави всичко необходимо, за да даде възможност нуждаещите се от подкрепа да водят достоен живот.

Програмата продължи с изпълнения на стихове, песни, интересни състезания и игри, в които се включиха по-голямата част от потребителите на социалните услуги в общината.

Галерия