Деян Донков се изявява и като режисьор на спектакъла Любовникът. Снимка НТ Иван Вазов

Деян Донков се изявява и като режисьор на спектакъла Любовникът. Снимка НТ Иван Вазов

Деян Донков ще участва с режисьорски спектакъл на фестивала "Арт поток". Тазгодишното му издание ще се проведе за четвърта година от 19-ти до 30-ти юли. Той се организира от Община Царево, под патронажа на кметът на Царево инж.Георги Лапчев и с подкрепата на Министерство на културата.

Началото ще бъде дадено на 19-ти юли от 19.30 часа в зала "Галерия" на Общински Исторически музей в Царево, където се открива сборната изложба "Добър ден". В експозицията със свои произведения участват Евгени Йонов, Моника Попова, Емануела Ковач, Камен Старчев, Горан Тричковски, Йордан Панков, Валери Чакалов, Васил Бардаров, Лилия Бардарова, Стефан Божков и други. Изложбата ще включва творби от хартия, пластики, керамика, както и работи върху платно.

Същата вечер от 21.00 часа в читалище "Георги Кондолов" в Царево ще се играе хитовата постановка на Народен театър "Иван Вазов" - "Любовникът" от Харолд Пинтър под режисурата на Деян Донков, който влиза и в главната роля. На сцената Донков излиза и Радина Кърджилова, сценографията е дело на Никола Тороманов, а музиката на Емилиян Гацов-Елби.

На 20-ти юли от 21.00 часа ще е премиерата на комедията "Направо от асансьора" от Жерар Лозие, постановка на Иван Радоев, с участието на Стефания Колева, Елен Колева, Маринела Ангелова, Евгени Будинов, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Теодор Папазов.

Журналистът и продуцент Георги Тошев и тази година ще участва на "Арт поток". Той ще представи филма си "Балкански хулиган" посветен на легендарния режисьор Емир Костурица, както и автобиографичната книга за него, на 21-ви юли от 21:00 часа на Морска сцена Царево. На 23-ти юли от 21.00 часа отново на Морска сцена, Тошев ще зарадва жителите и гостите на Царево с премиерата на документалния си филм за Невена Коканова, както и автобиографичната му книга за незабравимата актриса "Години любов".

Писателката Мария Лалева, отново ще е гост на арт събитията, като ще се срещне със своята публика на 22-ри юли от 20.00 часа в зала "Галерия" на Историческия музей в Царево. Тя ще представи романа си "Живот в скалите", както и последната си стихосбирка "Благословете Юда".

Председателят на Съюза на артистите - актьор Христо Мутафчиев за първи път ще е гост в Царево. Двамата с Тея Денолюбова ще представят автобиографията му "Черно на бяло". Срещата с тях е на 25-ти юли от 20.00 часа в Историческия музей. На следващия ден, 26-ти юли от 21.00 часа, Орлин Горанов ще очаква всички свои почитатели на Морска сцена в Царево за премиерата на автобиографичната му книга "Да започнем отначало" в съавторство с Веселина Паскова.

Театралният маратон продължава на 27-ми юли от 21.00 часа с френската комедийна пиеса "Една седмица не повече" от Клеман Мишел, постановка на Емил Марков, с участието на Димо Алексиев, Емил Марков и Йоана Буковска.

Кулминацията на фестивала "Арт поток" е представлението на "Актрисата" от Питър Куилтър, постановка на проф. Стефан Данаилов. На 28-ми юли от 21.00 часа на сцената ще излязат Аня Пенчева, Иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Павел Иванов и Стефан Данаилов.

Културните празници ще завършат на 30-ти юли в Лозенец с изложбата на децата от Лятната арт академия, под ръководството на Калина Попова. Малките таланти от школата по рисуване ще творят цяло лято на малкия плаж в Лозенец. В края на академията всички малчугани ще подредят творбите си, които са създали на брега на морето.

Билети за театралните постановки ще се продават в читалише "Георги Кондолов" в Царево, а останалите събития са с вход свободен.