Диана Фъртунова е кандидат за кмет на бургаското село Твърдица. Снимки Авторът

Диана Фъртунова е кандидат за кмет на бургаското село Твърдица. Снимки Авторът

Диана Фъртунова има амбициозна програма за развитие на бургаското село Твърдица. Тя е кандидат за кмет на населеното място, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от партия "ГЕРБ". Зад кандидатурата й застава и "Консервативна България". Лично председателят на партията Борис Ячев изрази подкрепата си за нея на предизборната среща, която се проведе в населеното място. "Тя заслужава да бъде избрана за кмет. Това е правилният избор, защото гори в желанието си да решава проблеми", заяви Борис Ячев.

Диана Фъртунова избира да живее в Твърдица със семейството си в далечната 1992 година. Къщата й се намира в центъра на населеното място. Тук израстват и трите й деца - двамата сина и дъщерята. Тя добре познава проблемите на селото и има идеи как то да се превърне в най-хубавото село в община Бургас.

Няма човек, който да не знае, че именно Диана е тази, която стои в основата за изграждането на църквата "Рождество Богородично" в Твърдица. "Имаше отреден терен в селото. Но никой не беше предприел инициатива да се построи църквата. Идеята за строежа беше моя. Събрахме се, направихме църковно настоятелство и започнахме. Цялата документация, дейностите по градежа, всичко мина през мен", разказва Диана Фъртунова. Вече повече от десет  години жителите на Твърдица участват в празничната литургия за Възкресение Христово, която се отслужва в църквата.

Диана Фъртунова има две висши образование. Бакалавърската й степен е за педагог, а магистратурата - за логопед. В продължение на три години практикува в частния си кабинет. Но най-голямата й страст си остава журналистиката. С тази професия двете са неразделни вече 41 години.

Освен като редактор и журналист, тя е позната и като писател. Автор е на пет книги, две от които са нейни стихосбирки. Има издадена краеведска книга за село Ясна поляна, една биографична и книга, свързана с логопедическите й умения.

Доста от вече порасналите деца в село Твърдица я познават и като кръстница на градината - "Ракета". В момента градината не работи. Сградата, която е собственост на Министерството на образованието и е предоставена за стопанисване от Община Бургас е затворена. В програмата на Димитър Николов обаче има проект за нейното възраждане. Предстои ремонт на сградата, обзавеждане на стаите, създаване на нова библиотека и други.

Сред приоритетите на Диана Фъртунова за Твърдица са - обособяване на помещение за младежки клуб, благоустрояване на терена до игрището и обособяване на зони за отдих, изграждане на пикник зона близо до селото и други.

Диана Фъртунова се явява на местните избори под №70 в интегралната бюлетина!

Купуването на продаването на гласове е престъпление!