Най-ранната дата за предсрочни избори е 2-ри април, заяви Любен Дилов-син. Снимка Черноморие-бг

Най-ранната дата за предсрочни избори е 2-ри април, заяви Любен Дилов-син. Снимка Черноморие-бг

"Ако "Продължаваме промяната" не бяха аматьори, парламентът щеше да намери формула за правителство. Имам чувството, че ако ГЕРБ го няма, реториката от последните 2 години им ще изчезне. Това е един башибозук, събран за една битка, и всички сърбат попарата им, включително и президента, който е техен артихект", това заяви почетният председател на "Движение Гергьовден" Любен Дилов - син и народен представител от Втори многомандатен избирателен район Бургас от листата на коалиция "ГЕРБ - СДС".

Според него, настоящото Народно събрание е четири пъти по-ефективно от предишните няколко от последнитге две години. "Трябват ни още два месеца, за да изпълним програмата, която иначе би се изпълнявала за един цял мандат. Вече са внесени шест законопроекта в Правна комисия, мина този свързан с медиацията", каза Дилов-син.

Според него, ако президентът Румен Радев беше връчил третия мандат на "Демократична България - Обединение", беше по-реалистично да се състави правителство. Държавнтият глава избра третата партия, която да получи мандата, да бъде БСП. "Няма как да има колаборация с тях. От мое име мога да заявя, че ако не помагаме, няма да пречим", допълни народният представител.

На въпрос на "Черноморие": "Ако БСП не успее да състави кабинет, кога според ГЕРБ - СДС ще бъдат проведени предсрочни избори?", Дилов-син отговори така: "Най-ранната дата е 2-ри април, най-късната - края на април, началото на май".