Ивелина Василева, Любен Дилов - син и Димитър Бойчев се срещнаха с журналисти за първи път след изборите, които се проведоха на 4 април. Снимка Черноморие-бг

Ивелина Василева, Любен Дилов - син и Димитър Бойчев се срещнаха с журналисти за първи път след изборите, които се проведоха на 4 април. Снимка Черноморие-бг

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" ще изпие горчивата чаша на подкрепа на БСП и ДПС, заяви народният представител Любен Дилов - син. Почетният председател на "Движение Гергьовден" бе водач на листата с кандидати за депутати на коалиция "ГЕРБ - СДС" във Втори многомандатен избирателен район Бургас на парламентарните избори, които се проведоха на 4-ти април.

"ГЕРБ Господ ги обича", коментира Дилов - син резултатите от изборите. Партията е първа политическа сила, но има само 75 народни представители и не може да управлява самостоятелно. А в момента нито една от партиите, които влязоха в 45-тия парламент не иска да подкрепи бъдещ кабинет излъчен от ГЕРБ.

"Бе постигнато повече от възможното след труда от лятото. Но има основа за градеж. Ще бъдем по-подготвени и ще имаме по-добър резултат при евентуални нови избори", заяви Дилов - син. Той обаче не скри, че е притеснително случващото се в парламента в първите дни на неговото съществуване.

"Нагонът може да се превърне в народен съд, а това води до радикализация. Групата на ГЕРБ е в страхотна кондиция. Задачата ми в момента е да ги въздържам от радостно хулиганство", допълни депутатът. Според него, се очертава интересен парламент, но битките трябва да са вътре в него, а неулицата.

"Това бяха първите избори, на които се явяваме и те не се подготвят от служебин кабинет", уточни областният лидер на ГЕРБ в Бургас и избран за нов мандат за народен представител Димитър Бойчев.

"Атмосферата не е приятна. Погазват се правила и процедури", допълни избраната за нов депутатски мандат Ивелина Василева. "Усеща се желание за реваншизъм. Да се докара премиера (Бойко Борисов б.а.) в парламента, като в същото време бе отказано на вицепремиера Томислав Дончев да представи Плана за възстановяване и устойчивост. Той е над 3000 страници, касае 37 реформи и в него са включени 49 проекта. Касае малките общини. Планът беше качен на сайта и всеки, който желаеше можеше да се запознае с него", допълни Василева.

Точно Планът за възтановяване и развитие стана ябълката на раздора по време на петъчното заседание на новия 45-ти парламент.