Димитър Добрев е мениджър в семейната фирма. Снимка Лина Главинова

Димитър Добрев е мениджър в семейната фирма. Снимка Лина Главинова

Нужна е квалификация на кадрите в нашия бранш. Това може да стане чрез съвместни действия от страна на учебните центрове и бизнеса, а Общината да бъде своеобразен регулатор, който да помага с облекчаване на административни такси например. Това е една от каузите на Димитър Тодоров Добрев - кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ в Бургас. Бургазлията носи трите имена на дядо си и много се гордее със семейството и рода си. Роден е в германския град Елмсхорн, когато родителите му за кратко са живяли там. През 1992 година семейството се връща в Бургас, а година по-късно полагат основите на семейния бизнес.

Димитър Добрев от девети клас работи в фирмата. През годините трупа опит и израства до мениджърската позиция. Завършил е специалност "Техник озеленител" в Професионална гимназия по строителство и геодезия "Кольо Фичето". А сега предстои да вземе последните си изпити по специалността "Право" в БСУ. Член е на ГЕРБ от седем години. "Симеон Илиев ме покани, когато учредяваха клуба в комплекс "Братя Миладинови" и аз приех да стана член", сподели Димитър Добрев. Това е първото му участие в предизборна кампания. Номиниран е за листата от клуба, в който членува. "Горд съм, че ми е гласувано доверие. Явно съм направил добро впечатление през годините, за да бъда предложен за кандат за общински съветник", каза Димитър Добрев.

Според него, по-хубав град от Бургас няма. Затова и той трябва да продължи да се развива. По време на срещите с бургазлии, хората споделят различни проблеми. "Задават въпроси, питат защо тяхната улица не е ремонтирана, а съседната е. Обясняваме им, че всичко се случва поетапно и има приоритети, които се следват", признава кандидатът за общински съветник.

Каузите му, с които участва в предизборната надпревара, са свързани с квалификационните курсове. Според него, може да бъде разкрита и специалност, с насоченост към пътното строителство, в една от бургаските гимназии, където да се обучават кадри нужни на бизнеса.

"Нужно е да се увеличава и броят на детските площадки, да се преустрояват и облагородяват междублоковите пространства в комплексите", допълва Димитър Добрев. Без значение от резултата от местните избори, който ще определи и дали той ще стане съветник, бургазлията ще продължи да работи за реализация на идеите си.