Кметът Димитър Николов пожела златен медал на Антония (до него вляво). Снимки Община Бургас

Кметът Димитър Николов пожела златен медал на Антония (до него вляво). Снимки Община Бургас

"Антония, ти си нашата гордост и надежда. Бургас вярва в теб и те подкрепя!", каза Димитър Николов на среща със17-годишната Антония Димитрова от СУ "Св. св. Кирил и Методий". Тя ще представя страната ни и в частност морския град на Спешъл олимпикс в Берлин. Игрите ще се проведат в периода 17-25 юни. Антония бе номинирана и избрана да влезе в отбора ни по спорта боче след националната селекция по видове игри и общини, за което "Черноморие" вече писа.

На срещата с Антония в Общината присъства и личния й треньор - Марияна Георгиева, старши ресурсен учител в същото училище и лицензиран треньор по боче и директорът на СУ "Св. св. Кирил и Методий" Снежана Няголова.

Димитър Николов пожела успех на Антония Димитрова на световните игри и да се върне в Бургас със златен медал.

От своя страна бургаската състезателка в Спешъл олимпикс заяви, че приема всяка надпревара като голямо предизвикателство.

"Когато участвам в състезание, аз винаги си поставям висока цел. Това е възможност да покажа какво може едно момиче като мен!", каза Антония Димитрова.

Тя ще представя България в спорта боче на Спешъл опимпикс заедно със 17-годишния Николай Пейчовски от Плевен.

На срещата присъстваха още зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева и началникът на отдел "Спорт" в Община Бургас Веселина Деведжиева.

Галерия