Димитър Николов изрази задоволството си от предизборната кампания. Снимки Бургас без цензура

Димитър Николов изрази задоволството си от предизборната кампания. Снимки Бургас без цензура

"Компроматите никога не са печелили местни избори, ако искаш да спечелиш доверието на хората, застани ясно и конкретно с проекти, с решения на конкретни въпроси. За да те разберат, да ги увлечеш с нещо позитивно, защото негативното и деструктивното никога не носи прогрес и развитие", заяви Димитър Николов - кандидат за кмет на община Бургас, издигнат от партия "ГЕРБ" на закриването на предизборната кампания в Културен дом на НХК. "С тях (с компроматите б.а.) ще се видим скоро в съда", допълни Николов пред пълната зала с членове и симпатизанти на ГЕРБ. На закриването беше и лидерът на партията Бойко Борисов.

"Доволен съм и щастлив. Достойни млади попълнения има в редиците ни. Да предадем опита си на достойните наши съмишленици", допълни Димитър Николов. И подчерта, че програмата за Бургас е като за град 2-3 пъти по-голям от Бургас. И обеща, че ще изпълни всеки поет ангажимент.

"Отново в държавата е разделена на три, на четири. От една страна - президентската институция, от другата - кабинета, от третата - ние, четвъртата - опозицията, петата - олигархията, която е доста силна. А на парламента отгоре пише "Съединението прави силата". Всички нервничат, всички заплашват, всички поставят ултиматуми: "Няма да има ротация, няма"! Добре, като няма да има ротация - няма да има правителство. Като не искате - няма. Може би имат по-добър изход. Всяка партия отговаря за себе си. Ние не можем безкрай да слушаме ултиматуми. Станахме първи на изборите, съгласихме се на втори мандат, съгласихме за премиер, съгласихме се за ротация. Сега чуваме: "Няма да има ротация, ние ще казваме". Да видим...", каза Бойко Борисов пред членовете и симпатизантите на ГЕРБ.

"Искате да ви дам надежда. Ако резултатите ни са по-добри на изборите, тогава ултиматумите увисват. Само от вас зависи", каза Бойко Борисов. "Трябва истински да им благодарим, не на първите в листата, тях ги разбирам, а на последните, защото са верни на партията. На тези хора трябва да се разчита и да им се благодари", допълни Бойко Борисов.

На закриването на кампанията в НХК дойдоха всички кандидати за кметове от област Бургас издигнати или подкрепени от ГЕРБ - Васил Едрев - Айтос, Жельо Вардунски - Камено, Антоанета Пенева - Карнобат, Илиян Янчев - Малко Търново, Иван Алексиев - Поморие, Иван Гайков - Приморско, Хюсеин Мехмед - Руен, Станислав Губеров - Созопол, Иван Жабов - Средец, Николай Киров - Сунгурларе, Марин Димов - Царево.

В залата бяха и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ в община Бургас.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Галерия