Gamchev

Gamchev

Димитър Ганчев: Ако ще се правиш на маймуна, бъди горила Белослава 2006 - Годишни музикални награди на БГ Радио, албум на годината - "Като нея”, "ТЕ" - 2010 – Годишни музикални награди на БГ Радио

- Каква е твоята мерна единица за успех?
- Действието! Ще използвам цитат на Пикасо - "Action is the foundational key to all success"
От кога е любовта ти към музиката? Каква музика слушаше като малък?
Рап. Основно само и единствено. Макар че тогава май не бях малък. Слушал съм Майкъл Джексън, няма как, имаше период ходих с кубинки и слушах Слеър - изключително кратък миг. След това дойде Куинси Джоунс "Back on the Block" - и от там се почнаха брейк денс, хип-хопа. Сега слушам много повече музика като количество и като жанрове. Сега осъзнавам колко музика не съм слушал докато съм бил малък.
- Разкажи ни как започна твоята кариера? Кой беше моментът, в който осъзна, че си станал професионалист?
- Дойдох в София и започнах да работя с Димо (P.I.F.). В началото помагах на него в негови проекти, после направихме студио - Димо, Алекс и аз - пишехме, записвахме и смесвахме песни. И така песен след песен, след песен и утре пак нова. Нямам спомен конкретен, но предполагам, че когато ми се обадиха да ме питат колко струват услугите ми.
- В момента песента "И ти не можеш да ме спреш", в изпълнение на Дивна, Миро и Криско оглавява всички музикални класации в България. Как се създава хит?
Не знам, няма конкретни стъпки, няма упътване, няма дори препоръки - примерно 5 кг 808, 2 щипки Сол мажор. Мисля си, че просто трябва да предадеш най-достоверно емоцията. Конкретно с Дивна беше лесно :). Криско беше се подготвил, Дивна дойде и буквално ни отвя. И това беше моята цел - да запазя и да предам тази нейна завладяваща енергия. Мисля, че е като всяко друго успешно нещо - подготовка, подготовка … безкомпромисност, отговорност.
Цялото интервю с Димитър Ганчев четете тук:

http://uspehite.com/dimiter-ganchev-mite/