Karbov

Karbov

Димитър Карбов: "Атака" - Варна подкрепя Волен Сидеров

да се реши единствено и само на конгреса на партията, който ще се проведе около 20 декември. По време на националния събор една от точките е избиране на ръководство на партията. Уставът на "Атака" е ясен и категоричен в това отношение. 

- Все пак Димитър Стоянов бе изключен от партията и няма да може да участва в конгреса. 
- Мисля, че на него няма да му бъде отказано правото да участва на този конгрес, както и да изрази своето мнение за оставката, която иска към лидера на партията.
- Каква е позицията на "Атака" - Варна?
- "Атака" - Варна твърдо застава зад лидера Волен Сидеров и зад политиката на партията, която той води. Няма разногласия и разцепления. Всички бяха изненадани от напускането на Цвета Георгиева, която бе общинският координатор на партията в морския град.
- Г-н Волен Сидеров каза, че проблемите в "Атака" са провокирани от ГЕРБ. Смятате, ли че това е вярно?
- Не бих казал. По скоро това е нещо семейно. При положение, че партията от части се е ръководила и от Капка Сидерова и от Волен Сидеров и те имат семейни разногласия и са във фактическа раздяла, смятам, че това е породено именно на тази база. Самата раздяла може да възпрепятства и нейното влияние в структурите на "Атака" по места.
- Това означава ли, че очаквате някакво разцепление?
- Не. В събота се проведе съвещателен сбор, на който бяха поканени всички общински и областни председатели и част от актива на "Атака" в национален мащаб. Там се взе единодушно решение, което беше в подкрепа на ръководството и на лидера на партията. Така че разногласия и разцепления на този етап ми се струват невъзможни.
- Все пак г-жа Цвета Георгиева напусна и отправи доста критики към структурата. Как ще отговорите на това?
- Критиките не бяха към структурата, а към централното ръководство. Аз не мога да отговоря на г-жа Георгиева, защото критиките не бяха адресирани към мен или структурата. Все пак мисля, че централното ръководство взе вярното и правилно решение. 
От страна на г-жа Георгиева имаше доста обвинения в корпоративни интереси и някакви заигравания. Това ми се струва крайно несериозно, още повече пък изречено от нея.

Днес+