Срещата с областния управител Пламен Янев се състоя в кабинета му. Снимка Областна управа

Срещата с областния управител Пламен Янев се състоя в кабинета му. Снимка Областна управа

Толга Оркун - генерален консул на Република Турция в Бургас пое ангажимент да организира среща с представители на турския авиопревозвач "Turkish Airlines". Това стана ясно от среща с областния управител на област Бургас Пламен Янев, на която бе коментиран намаляващия брой на полети от и до "Летище Бургас".

Областният търси начин за увеличаване на полетите до бургаското летище

Турският консул изрази съжаление за липсата на директна линия между Бургас и Истанбул, като посочи, че сухопътната ни граница не е в добро състояние. "Както за г-н Янев, така и за мен добрата връзката между двете съседни държави е приоритет", подчерта Толга Оркун.

На срещата в Областна управа присъстваха и проф. д-р Ерхан Табакоглу - ректор на Тракийския университет в Одрин, проф. д-р Осман Нури Хатипоглу – зам.-ректор, г-н Камил Кокабаш - директор "Международни връзки", г-н Али Калкан - директор на Областна здравна служба - Одрин, както и доц. д-р Хасан Азис - координатор на Програмния съвет по "Публична администрация" на Центъра за юридически науки при БСУ. Те обсъдиха възможности за партньорство чрез образователен обмен и бизнес инициативи, които да подобрят икономическите двустранни отношения между България и Турция.

В края на срещата гостите размениха символични протоколни подаръци, като областният управител им подари мартеници с пожелание за здраве и късмет.