Гласуването на Общото събрание на организацията бе тайно. Снимки БЧК - Бургас

Гласуването на Общото събрание на организацията бе тайно. Снимки БЧК - Бургас

Директор на детска градина стана областен председател на БЧК - Бургас. Татяна Минкова бе избрана с 37 гласа "за" на провелото се Общо отчетно - изборно събрание. 

Във връзка с усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на Ковид - 19, и наложени ограничителни мерки, събранието се проведе дистанционно, без физическо присъствие с единна форма на гласуване за заключителна сесия - отчетна и с физическо присъствие за първата сесия - изборна.

Материалите по точките от дневния ред се получават предварително, по електронен път, на електронните адреси на делегатите, които гласуват чрез попълнена единна форма за гласуване, която след попълването и се изпраща по имейла на БЧК - Бургас.

Съгласно устава на БЧК на всеки 4 години се провежда избор за ръководни органи на всички организационни нива в системата на БЧК. Изборът за председател и зам.-председатели, съгласно устава на БЧК е с таен вот.

Делегатите от област Бургас гласуваха по график. С пълно мнозинство за областен председател бе избрана Татяна Минкова. Наградена е с най-високото отличие "Неофит Рилски" в системата на образованието, като изявен директор на образователна институция за дългогодишна цялостна високо професионална дейност и за принос в развитието на системата на предучилищното образование.

Тя е член на БЧК от 18 години. Член на общинското ръководство на БЧК - Бургас един мандат. От 2013 до 2020 г. година - два мандата, председател на най-голямата червенокръстка организация на БЧК в областта - Бургаската. Два мандата член на ръководството на Областен съвет на БЧК - Бургас. Изключителни заслуги за цялостната червенокръстка дейност с акцент в организационното укрепване на червенокръстката общинска организация – 27 червенокръстки дружества изградени на професионален принцип с 1601 членове – учители и педагогически състав в детски градини и училища на територията на Община Бургас. Награждавана е със звание "Отличник на БЧК" и звание "Заслужил деятел на БЧК" за активна червенокръстка дейност.

Галерия