Тази година Чакринов ще отбележи 20 г. в бургаския театър. Снимка Лина Главинова

Тази година Чакринов ще отбележи 20 г. в бургаския театър. Снимка Лина Главинова

Директорът на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска" Борислав Чакринов ще участва в новия конкурс. Той заяви желанието си да се кандидатира отново за поста пред екип на "Черноморие". Конкурсът трябва да бъде обявен до средата на февруари от Министерството на културата. "Няма да крия. Решил съм да се явя отново", заяви настоящият директор на морската Мелпомена, чийто мандат изтича на 15-и април тази  година.

"Тази година ще станат 20 години, откакто работя в драматичен театър "Адриана Будевска". За мен това е седмия ми конкурс за директорския пост в Бургас", поясни Борислав Чакринов.

В морския град името му се свързва с две от най-големите културни събития - Международния театрален фестивал "На брега" (от няколко години той не се провежда) и изданията кинофествала "София филм фест на брега". През годините редом с творческите изяви, Чакринов се прояви и като загрижен стопанин на театъра. Поетапно бе ремонтирана сграда на театъра. Основен ремонт не направен на камерна зала "Апостол Карамитев" и на основния салон, ремонтирано бе фойаето, подменени столовете за зрителите, а миналата година бе подменена и осветителната и отоплителна инсталация. Бяха обновени репитационните зали и и гримьорните, коридорите и административната част.