Изложбата, в която ще бъдат показани авторските огледала, ще бъде открита на 1-ви юли. Снимки Община Бургас

Изложбата, в която ще бъдат показани авторските огледала, ще бъде открита на 1-ви юли. Снимки Община Бургас

Дизайнерка показва в изложба огледала от смола и естествени камъни. Росина Генчева ще подреди над 20 ръчно изработени огледала в експозицията "Българското присъствие:цветове и истории", в която ще участват и още 14 творци. Откриването е на 1-ви юли от 19.00 часа в културен център "Морско казино". Изложбата се организира в партньорството с Община Бургас.

В своите проекти за огледала Росина Генчева умело съчетава органични и геометрични форми, смело прелива цветовете от спокойни земни нюанси до папагалово ярки тонове, акцентирани с бронз, злато и сребро. Авторката използва голямо разнообразие от техники и материали, а силното присъствие на естествени камъни и кристали придават на продуктите изключително присъствие.

В "Българското присъствие:цветове и истории" участват и други българи-творци от чужбина и завърнали се оттам. В експозицията са включени живописни произведения, рисунки, фотографии и ще продължи до 5 юли, съпътствана от редица интересни събития - лекции, творчески работилници и литературни премиери.. Проявата се организира с благотворителна цел, събраните средства от нея ще подпомогнат представянето  на  други български творци.

Галерия