Джудистка спаси 8-класничка във Варна на спирка "Чаталджа" паднаха от вятъра. Те затиснаха 15-годишно момиче, което минавало от там. Осмокласничката е извадена за секунди от случайно минаващата наблизо Радка Генчева. На помощ се притича и колегата й Иван Иванов. И двамата са спортисти.

Радка Генчева чакала на спирката, когато чула страшен шум зад гърба си. Обръщайки се, вижда, че ламарините, ограждащи близкия строителен обект, са паднали. В първия момент видях нещо черно, помислих, че е куче, разказа пред репортер на "ДНЕС+" самата Радка. 

"Затичах се и тогава видях, че е глава на момиче. С всички сили успях да изместя ламарините. Помогна ми това, че съм силна, защото съм спортистка. Всичко стана за секунди. На помощ ми се притече и колегата ми Иван Иванов, но на него му трябваше повече време, защото беше в колата. Изкарахме момичето с голи ръце. Тя беше добре, с леки охлузвания", разказа още Радка. По думите й момичето е било в шок. 

"Радвам се, че детето е живо. Тя живее втори живот. Щастлива съм, че успях да и помогна. Аз самата имам две деца", разказа още спасителката. “Бях на точното място, реагирах хладнокръвно и бързо, но това няма никакво значение, важното е детето е живо и здраво” разказва тя развълнувана. 

По думите й, в шок е бил и работникът на строителния обект. Той обяснил, че няма трудов договор и вината за случилото се ще се стовари върху него. Обектът е бивша видеотека, която предстои да се превърне в банка. 

Това е вторият инцидент в този район. Припомняме, че на 21 март 2008 г. на същата спирка пиян шофьор без документи уби в катастрофа 15-годишния баскетболист на Черно море Еврохолд – Денислав Русков.

 

 

Днес+