Фестивалът се организира от Кукления театър в Бургас

Фестивалът се организира от Кукления театър в Бургас

"Дни на куклите събира 10 театрални трупи от цялата страна в Бургас. Фестивалът, който се организира от Кукления театър с подкрепата на Община Бургас, ще се състои от 2-ри до ми август на открита сцена "Охлюва" в Морската градина. Представленията от програмата на шестото издание на феста са с начален час - 19:00 и 20:00 часа.

Зрителите ще видят любими герои от приказките "Вълкът и седемте козлета", "Рибарят и златната рибка", "Балон като слон", "Хитрата лисанка", "Пингвинчето Фраки", "Сливи за смет", "Лече-буболече", "Слончето с розовите уши", "Разбойническа история" и други. Публиката ще може да види и поучителните истории "Телефон 112...ПОЗВЪНИ!", "Капчица смях" и "Аз душата".

Професионалните трупи, които участват в тазгодишното издания на кукления фестивал, са Детска театрална формация "Усмивка" - Бургас, театър "Весел" - Велико Търново, театър "Ако" - София, театър "Хамелeон" - Пловдив, фондация "За Родопите", театър "Янко Митев" - Хасково, театър "Мале мале" - София, театър "ММ" - София.

Представленията ще се провеждат при стриктно спазване на мерките за безопасност на Министерството на здравеопазването срещу разпространението на COVID - 19. Посетителите трябва да спазват дистанция от 1 метър помежду си, а пейките ще се дезинфекцират преди всяко представление.

Фестивалът "Дни на куклите" се провежда за първи път през 2014 г. по повод 60-годишнината на Държавен куклен театър - Бургас. Тази година форматът на събитието ще бъде национален.

Галерия