Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе посрещна гостите от родината. Снимки Лина Главинова

Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе посрещна гостите от родината. Снимки Лина Главинова

Дни на турското кино стават традиционни. През април 2019-та година Бургас отново ще бъде домакин на турското кино, съобщи пред сайт "Черноморие"  Силвестър Лолов ПР на секция "Култура и информация" към Министерството на културата и туризма на Република Турция в София.

Бургас бе четвъртия град след София, Пловдив и Кърджали, където се проведоха Дни на турското кино. В продължение на два дни в залата на драматичен театър "Адриана Будевска" се излъчиха пет филма. Феновете на Седмото изкуство видяха - "Разореният ага", "Чинара", "Планината - 2", "Хлебарят - тайната на любовта" и "Братко мой".

"Подбрахме фирмите по тематика. Искахме да засягат общочовешки социални теми и проблеми. Съобразихме се и с актьорите, които играт в тях. Някои са добре познати на българската публика от тв сериалите. Сред тях са - Нургюл Йешилчай, Бурак Йозчивит, Фуркан Палалъ. За да се спрем на тези пет филма, изгледахме трейлърите на 300 филма, които ни бяха изпратени", поясни за "Черноморие" - Силвестър  Лолов.

За Дните на турското кино в София е гостувал популярният турски актьор Фуркан Палалъ, известен от тв сериала "Стая 309", който в момента се излъчва по една от националните телевизии у нас.

За Дните на турското кино в Бургас дойдоха гости от Анкара и Истанбул, както и от Посолството на Турция в София. Символичен домакин на киносъбитието бе Нурай Иньонтепе - генерален консул на Република Турция в Бургас.

Галерия