Андрей Арнаудов промотира платформата, която ще стартира през април. Снимка Лина Главинова

Андрей Арнаудов промотира платформата, която ще стартира през април. Снимка Лина Главинова

Сдружение "ДНК - Движение за национална кауза", зад което стоят телевизионните водещи и продуценти Андрей Арнаудов и Иван Христов, промотира нова платформа, насочена към българите в чужбина. Тя се казва "Bulgaria Wants You" и е насочена към нашите сънародници, които са напуснали страната през последните 30 години и са заминали да работят в чужбина. Платформата ще стартира официално в края на април. На нея чрез видео съдържание ще бъдат представени градовете у нас и какви възможности за живот предлагат.

"Всеки ще може да избере града, който го интересува и да научи каква е инфраструктурата, какви са възможностите за наемане на апартамент, на какво разстояние е училището, където ще запише детето си и т.н.", обясни Андрей Арнаудов. На сайта ще бъдат качени и обяви за работа от страна на работодателите, които търсят определена работна ръка. "Няма ограничения по отношение на българите към които сме насочени. Фирмите търсят и висшисти, и обикновени работници", поясни Арнаудов. Те вече са били на събития, организирани от Министерството на труда и социалната политика. Те са насочени към българи, които са завършили висшето си образование навън и планират връщане в родината.

Тргетът на ДНК ще бъдат всички българи, напуснали страната след 1989 година. Според проучване, направено от сдружението 35% от анкетираните наши сънародници, които в момента живеят и работят навън са заявили, че искат или обмислят връщане в родината.