Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов (в средата) посети Бургас в първия работен ден на новата година

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов (в средата) посети Бургас в първия работен ден на новата година

До 2026 г. област Бургас ще получи 407 млн. лева за реализацията на стратегически проекти. Това заяви в Бургас народният представител от ГЕРБ Теменужка Петкова. Парите са заложени в резултат на подадени от страна на общините проекти. "Цялата работа свършиха Асен Василен, Йордан Цонев и Теменужка Петкова", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той пристигна в морския град в първия работен ден от новата година. На площадката, къдете ще се строи първата у нас детска болница, Борисов събра кметовете на ГЕРБ от област Бургас, за да си каге всеки какви пректи е подал за своята община.

Най-много са проектите на Община Бургас 28 и са на стойност 237 млн лева. Те трябва да бъдат реализирани с държавни средства до 2026 година. В тези проекти е финансирането за детската боница. "Има избрана фирма и надзор, това е техническият проект", заяви кметът на Бургас Димитър Николов. Ръководенато от него администрация е разработила и подала проекти за Южния път за Меден рудник, за ремонти на улиците - "Транспортна", "Одрин", "Гладстон", "Оборище", "Патриарх Евимий". Стойността на всички проекти на Община Бургас възлизат на 76,200 млн. лева.

"22 млн лева са планирани за студентския кампус, 22 млн лева за мостово съоръжение в Бургас,", допълни Теменужка Петкова.

Община Приморско е подала проекти за 16 млн. лева без ДДС. Те са за връзката между Приморско Китен, за нова автогара, за паркинг.

Проекти за 16 млн. лева е подала Община Царево. Те са за изграждането на две пречиствателни станции в Синеморец и Варвара, за водопровд на село Варвара, за път за село Бродилово, за многофункционална спортна зала в Царево.