Фестивалът ще бъде открит във Фестивалния и конгресен център във Варна. Снимка Архив Черноморие-бг

Фестивалът ще бъде открит във Фестивалния и конгресен център във Варна. Снимка Архив Черноморие-бг

Филмовият фестивал "Мастер оф Арт" е уникално културно събитие и единственият в Източна Европа международен филмов фестивал за документални филми за изкуство. Той се провежда в три града в България - София, Пловдив и Варна. Фестивалът е фокусиран върху различни артистични подходи в изкуството. Неговата програма е посветена на документалното кино, което разглежда творческите виждания върху историята на изкуството и съвременното изкуство, както и отбелязва мултикултурното разнообразие в днешно време. Целта на фестивала е да показва документални филми, които представят талантите и творческия процес в следните категории: "Архитектура и дизайн", "Изкуство и деца", "Съвременно изкуство", "Кулинарно изкуство", "Изобразителнo изкуствo и фотография", "Литература", "Музика и танц", "Театър и кино". Фестивалът обръща внимание също и върху съвременните тенденции във видео арт и арт рекламата, както и върху изкуството във видеоигрите.

Мисията на филмовия фестивал "Мастер оф Арт" е да се превърне в алтернативна платформа на масовата култура. Искаме да създадем възможности и да спомогнем за диалога и сътрудничеството между творците. Фестивалът е най-големият в Източна Европа форум за млади документалисти, изкушени да разказват вдъхновяващи истории за изкуството. 

Филмовият фестивал "Мастер оф Арт" се организира от продуцентска компания "Спотлайт", Националния дворец на културата и Фондация "Master of Art" със финансовата подкрепа на фонд "Култура" на Община Варна, фондация "Америка за България" и на Националния филмов център. Четвъртото издание на фестивала ще се проведе от 4 до 25 април 2019 г. едновременно в София, Пловдив и Варна.

Фестивалът "Master of Art 2019" във Варна се организира с финансовата подкрепа на фонд "Култура" на Община Варна
Филмовите прожекции ще се проведат във Фестивален и конгресен център - Варна и в Cinema Room на Contemporary Space

Билети се продават на касите на ФКЦ и Contemporary Space. Стандартен билет 8 лева, 6 лева за учащи и пенсионери. Master Pass - осигуряващ достъп до всички прожекции от фестивалната програма - 40 лева стандартен Master Pass, 32 лева с намаление за учащи и пенсионери
Фестивалът ще бъде открит на 4-ти април от 20.00 часа във ФКЦ.