Трудно се справяме при липсата на кръв и кръвни продукти, каза д-р Миразчийски. Снимка Архив Черноморие-бг

Трудно се справяме при липсата на кръв и кръвни продукти, каза д-р Миразчийски. Снимка Архив Черноморие-бг

С кола от София бяха доставени 30 сака с кръв, за да имаме зареждане. Създали сме специална организация с охрана за отделението за трансфузионна хематология, да не се струпват кръводарителите вътре в помещенията и да са на разстояние от два метра, с маски и ръкавици. Трудно се справя УМБАЛ Бургас при липсата на кръв и кръвни продукти. Няма планови операции и планова дейност, което намалява потребността от кръвни продукти, но това не ни успокоява, защото и кръводарители няма, каза д-р Бойко Миразчийски - изпълнителен директор на УМБАЛ - Бургас.

В здравното заведение има настанени трима пациенти с доказан корона вирус, които се лекуват. "В момента състоянието им е стабилно. Вървят към подобрение, но да не забравяме, че още върви терапията им и сме я коригирали днес заедно с д-р Йотов - началникът на Инфекциозно отделение в УМБАЛ Бургас", каза още д-р Миразчийски.

"а двама от пациентите направихме снимки вчера, не се доказа пневмония, но имат други оплаквания, които съвпадат с оплакванията за коронавирус и са доказани с PCR тест. Единият пациент е с двустранна пневмония, но той също се повлиява, така че към момента състоянието им е стабилно", допълни той.

21 са установените случаи на корона вирус в област Бургас. Новият случай от последните 24 часа е мъж от Карнобат. Контактните с него са поставени под карантина. Това е вторият случай за заболел с корона вирус от Карнобат. 2 души - лекар и нейната сестра са с корона вирус от Поморие, една жена от Несебър, един мъж от община Сунгурларе, 3 от Айтос, 4 от община Руен, останалите са от община Бургас.

Оздравелите вече са 4-ма.