Планетариум се намира в Зоната за обществен достъп на пристанището

Планетариум се намира в Зоната за обществен достъп на пристанището

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) получи престижно отличие в конкурса "Сграда на годината" - този път за модерната сферична сграда на Планетариума в Бургас. Специалната награда в категория "Социална инфраструктура - култура" беше връчена на председателя на Управителния съвет на ДППИ Ивайло Иванов. 

Планетариумът се намира до Морска гара – Бургас на пристанищен терминал "Бургас - изток 1". Сградата е комбинация от съвременна архитектура и модерно пространство за обучение и развлечение. С построяването на Планетариума, част от Научен център "ПланетУм", ДППИ завършва цялостната концепция за оформяне на единен градски образователен център в Зоната за обществен достъп на пристанището.

Това е трета награда за ДППИ в престижния национален конкурс "Сграда на годината". През 2016 г. предприятието беше отличено за реконструкцията на Магазия 1 в категория "Градски проекти - транспортна инфраструктура Бургас", а през 2020 г. – за изграждането на Конгресен център - Бургас в категория "Проекти, свързани с развитието на градовете - градска среда и култура".

Галерия