Павлина Градишка ще ръководи училището след спечелен конкурс за директори. Снимка Архив Черноморие-бг

Павлина Градишка ще ръководи училището след спечелен конкурс за директори. Снимка Архив Черноморие-бг

Дуалната форма на обучение е сред приоритетите в работата на новия директор на бургаската Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" - Павлина Градишка. Тя спечели обявения конкурс за директор на гимназията и договорът й за назначаване вече е факт. Той е с дата 7-ми март.

Павлина Градишка пое управлението на гимназията, след като дългогодишният директор Коста Папазов се пенсионира. След няколкомесечно ръководене на училището, тя се кандидатира в обявения от Регионалното управление на образованието конкурс за заемане на длъжността "директор".

"Дуалното обучение, работата с работодателите на местно ниво е изключително важна за бъдещото развитие на нашите ученици", каза пред "Черноморие" Павлина Градишка. Тя и екипът на гимназията ще работят и за по-тясно сътрудничество с родителите, които искат да привлекат като партньори на своя страна в процеса на обучение на техните деца. Не на последно място са и резултатите, които показват учениците на ПГЕЕ. От тях зависи и престижа на гимназията, и нивото на преподаване, както и на усвояване на знания.