Фестивалът се проведе за трета поредна година. Снимки Община Царево

Фестивалът се проведе за трета поредна година. Снимки Община Царево

Сдружение "Духовно огледало" съвместно с Община Царево за трета поредна година организираха Детски фестивал на изкуствата "Слънчеви лъчи в Царево". В него участваха над десет творчески и музикални школи от България. В изложбите своите творби представиха - детско ателие "Пъстроцвет" - Асеновград, на тема "Аз виждам света", урок по родолюбие "Мила Родино, ти си земен рай" и художествен ръководител Г. Коройчев, студио за приложни изкуства "Клуб на радостта" - Първомай, и др. 

Творбите представени в детския фестивал са изработени по време на летен лагер провеждащ се ежегодно в село Бродилово, община Царево, където през 2006 г. е изграден Международен еко – арт център "Духовно огледало". Мястото е в екологично чистия район, разположен по поречието на река Велека, точно в сърцето на Крайморска Странджа. 

От 2010 г. благодарение на финансовата подкрепа на Социално – инвестиционен фонд, еко – арт център "Духовно огледало" се обособи като Център за социална рехабилитация и интеграция на деца, където се информират и интегрират за умения по комуникация, естетическо възпитание и опазване на околната среда. 

Центърът притежава лиценз и за социална интеграция и рехабилитация на деца. В него децата и младежите получават умения в ателиета по изобразителни и приложни изкуства и фотография. Базата е оборудвана с пиано, акордеон, тимпани, китари и гайда, където благодарение на опитни педагози децата и младежите придобиват умения в усвояването на споменатите инструменти. 

Центърът разполага със зала за танци и тенис корт. Природолюбителите помагат да се запознаят с уникални растителни видове – жълта водна лилия, блатно кокиче, кавказка иглика и редки видове птици. През лятото в програмата са предвидени посещения на плаж, както и занимания по интереси. Организират се и планински преходи по съществуващи еко-пътеки.

Галерия