Трасето на състезанието ще мине през улица Крайезерна

Трасето на състезанието ще мине през улица Крайезерна

Най-добрите състезатели ще развият високи скорости в Бургас. Градът е домакин на 15-о издание на "Писта Бургас", която ще се прореде на 14-и и 15-и октомври. Заради състезанието, улица "Крайезерна" ще бъде завторена за движение на автомобили от 11.00 часа на 14-и октомври до 18.00 часа на 15-и октомври. Шофьорите ще могат да ползват обходния маршрут - улица "Одрин", Трапезица, улица "Тодор Александров".

15-о състезание "Писта Бургас" ще се проведе по улица "Крайезерна" от пътен възел "Запад" до надлез "Владимир Павлов". "В тазгодишното издание ще се включат 75 състезатели. Своебразно завръщане прави "Купа Лада", в което ще участват рекорден брой пилоти", каза организаторът на ралито Радко Петров - председател на клуб "Вромос". По трасето ще се движат тунинговани модели на "Лада".

За първи път в историята на състезанието от Община Бургас, която съдейства за провеждането на "Писта Бургас", ще бъдат осигурени седящи места за зрителите. Тези, които искат да наблюдават ралито ще могат да паркират автомобилите си до бензиностанция "Ром петрол" и да се отправят към местата, отредени за публиката.

Един от най-младите участници тази година ще е 18-годишният Иван Въчков. Днес Радко Петров му връчи символично съвсем наскоро издадената шофьорска книжка с неговото име. Въпреки младостта си, Иван е многократен картинг шампион, а вече и състезател в автомобилните GT4 серии. Той е едно от лицата на кампанията за безопасно шофиране, с която организаторите на "Писта Бургас" искат да повишат отговорността специално на начинаещите водачи.