Двата инцидента са станали в отрязък от четири часа, жертви няма. Снимка Архив Черноморие-бг

Двата инцидента са станали в отрязък от четири часа, жертви няма. Снимка Архив Черноморие-бг

Два инцидента са станали на пътя Созопол - Дюни на 2-ри юли, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас.

Първият е станал около 10.00 часа на пътя Созопол - ваканционно селище "Дюни", на около два километра след Созопол, лек автомобил "Алфа Ромео 147", с пловдивска регистрация, управляван от 32-годишен мъж от село Болярино отнема предимството и блъска пресичащия по пешеходна пътека 70-годишен пешеходец. Пострадалият е прегледан на място от екип на Спешна помощ, но отказал да бъде транспортиран до лечебно заведение.

Същият ден, но около 14.00 часа на същия път в района на разклона за къмпинг "Каваци", поради движение с несъобразена с характера и интензивността на трафика скорост, самостоятелно катастрофира, излизайки извън пътното платно, лек автомобил "Пежо 307", със софийска регистрация, управляван от 19-годишен софиянец. Водачът е с една година стаж зад волата. От пътно транспортното произшестве леко пострадал спътника на водача - 22-годишен софиянец, който получил леки наранявания, прегледан в бургаска болница и изписан за домашно лечение.