Зам.-кметът по строителство Чанка Коралска получи наградите на специална церемония

Зам.-кметът по строителство Чанка Коралска получи наградите на специална церемония

Два проекта, които Община Бургас е реализирала и приключила през настоящата година, спечелиха награди от националния конкурс "Сграда на годината". Целта му е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти през съответната година, както и свързаните с реализацията им инвеститор, архитект и строител.

От името на кмета на Бургас Димитър Николов отличията приеха заместник-кметът по строителство Чанка Коралска и Емил Бурулянов – главен архитект на общината.

Първо място в категория "Проекти, свързани с развитието на градовете" спечели Културно-исторически комплекс "Ченгене скеле". Инвеститор е Община Бургас, а проектът е на екип от архитекти - Десислава Стоянова, Мариана Сърбова, Мария Сребрева, Атанас Марков. Конструкцията е на екип - инж. Лазар Димитров, инж. Николай Николов, инж. Стамен Иванов. Фирмата, която спечели конкурса за изпълнението на проекта е - "Планекс Инфраструктура" ЕООД.

Специална награда в категория "Социална инфраструктура и сгради със специално предназначение" спечели проектът за изграждане на Музей за съвременно изкуство и библиотека в Бургас. Инвеститор е Община Бургас, проектът е на "Дизарх" ООД, конструктор е Петър Гегов, а фирмата изпълнител е - "Би Бургас-2019" ДЗЗД.

Национален конкурс "Сграда на годината" се организира от "Градът Медиа Груп" под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Събитието се осъществява с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България – УАСГ, КСБ, КАБ, КИИП, БААИК.

Галерия