Кметът на Бургас Димитър Николов (вляво) показа на служебния министър на икономиката Кирил Петков терена край Равнец. Снимки Черноморие-бг

Кметът на Бургас Димитър Николов (вляво) показа на служебния министър на икономиката Кирил Петков терена край Равнец. Снимки Черноморие-бг

Бъдещата индустриална зона край бургаското село Равнец може да се развие по един от двата проекта - да се менажира от Индустриален логистичен парк като част "Индустирални зони - България", чийто принципал е Министерството на икономиката или да се менажира от "Тракия икономическа зона". Това стана ясно на среща на министъра на икономиката Кирил Петков с кмета на Бургас Димитър Николов. Двамата посетиха бившето военно летище край Равнец, което ще се превърне в индустриална зона.

"Добра работа сте свършили", похвали служебният министър кмета Николов и екипа му. Градоначалникът показа на каква фаза е проекта за зоната в Равнец. Бъдещета зона ще се захранва от фотоволтаици, като целта да се акцентира на зелената енергия. За реализацията на проекта за зоната може да се търси финансиране и по Плана за възстановяване и развитие, който обаче страната ни все още не е внесла.

На пистата на бившето военно летище край Равнец бяха и общинският съветник Константин Бачийски, и областният управител Мария Нейкова.

Бачийски представи свой план за развитието на базата по време на предизборната кампания през 2019 година, когато бе кандидат за кмет и водач на листата с кандидата за общински съветници от СЕК.

Румен Радев подкрепя съветник от СЕК за летище край Равнец

Галерия