Общо шест квоти бяха спечелени на турнира в Бургас

Общо шест квоти бяха спечелени на турнира в Бургас

Шест квоти за Световното първенство по плуване на 25-метров басейн в Китай, което ще се проведе през декември тази година, бяха покрити на четвъртия международен турнир за купа "Бриз", който се проведе на спортния комплекс "Парк Арена ОЗК" в Бургас. В състезанието в морския град участваха 667 състезатели от 9 държави. Организатори на авторитетното спортно мероприятие, което протече при много голям интерес бяха клуб "Бриз" и Българската федерация по плувни спортове, със съдействието на Община Бурсас.
Две от квотите за Световното извоюваха български плувци. Това са Габриела Георгиева от "Дамини ЛВ", която покри норматива на 200 метра гръб, а Светлозар Николов на 400 метра съчетано.
Другите четири квоти спечелиха плувците от Египет.
Най-добри резултати стрямо ФИНА за всички националности постигнаха Петър Божилов при мъжете с постижението си на 800 метра свободен стил - 7:55,06 и 813 точки и Габриела Георгиева от "Дамини ЛВ" с 2:11,10 на 200 метра гръб, с което събра 752 точки.
Организаторите раздадоха парични и предметни награди и на най-добрите трима българи при жените и мъжете, както и на най-добрите състезатели във всяка възрастова група.
Ваучер за СПА-уикенд за двама заслужи най-бързият българин на 100 метра свободен стил Тодор Тодоров от плувен клуб "Черноморец".

Галерия