Катастрофата е предизвикала задръстване в час пик. Снимка Архив Черноморие-БГ

Катастрофата е предизвикала задръстване в час пик. Снимка Архив Черноморие-БГ

Двама души са настанени за лечение в бургаска болница, след катастрофа на кръстовище, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР Бургас. Пътният инцидент е станал в 06.24 часа на 16-и март, петък, на кръстовището на бургаските улици "Струга" и "Стефан Стамболов". При светофарна уредба на режим "внимание" и намалена видимост поради гъста мъгла, се удрят движещият се по улица "Струга" лек автомобил "Рено" и лек автомобил "Ауди", пътуващ по път с предимство - от булевард "Стефан Стамболов" в комплекс "П.Р. Славейков" в центъра.

След удара в болница са откарани седем души, петима от които са прегледани и освободени за домашно лечение с леки наранявания. В отделение "Неврохирургия" за наблюдение са настанени водачът на "Ауди"-то и неговия спътник, които получили контузии по тялото и травми в областта на краката, но са без опасност за живота.

По първоначални данни до пътния инцидент, причинил големи задръствания в сутрешния чак "пик" и ръчно регулиране на трафика в натоварената отсечка, се стигнало по вина на водача на "Рено"-то, движещо се по улица "Струга", който отнел предимството и допуснал сблъсък с правомерно движещия се по улица "Стефан Стамболов" лек автомобил "Ауди".