Булевардът е част от южния обход на Бургас. Снимка Община Бургас

Булевардът е част от южния обход на Бургас. Снимка Община Бургас

Две последователни недели - на 14-ти и на 21-ви април от 08.00 до 19.00 часа ще бъде затворен за движение участъка от кръговото при университет "Проф. д-р Асен Златаров" до кръговото при КАТ, заради предстоящото преасфалтиране на дясното платно на булевард "Проф. Яким Якимов", съобщиха от Община Бургас.

Булевардът е част от южния обход на Бургас. Той има важната задача да служи за изнасяне на транзитния поток автомобили извън центъра на града, насочвайки го към новия пътен възел "Запад" и цялостно реконструираната улица "Крайезерна". Това е най-натовареният пътен маршрут в Бургас и то не само през лятото, тъй като ежегодно по него минават тежкотоварни автомобили.

Община Бургас успя да осигури необходимото финансиране и стартира мащабен ремонт на булевард "Проф. Яким Якимов". Целта е движението по него да стане едновременно по-удобно, по-бързо и по-безопасно. Извършва се подмяна на амортизираното старо с ново асфалтово покритие, изграждат се нови тротоари, бордюри, осветление. Обособява се допълнителна лента за дясно движение от булевард "Проф. Яким Якимов" към булевард "Стефан Стамболов".

Намерението на Общината е строителните дейности да бъдат изпълнени до началото на юни, когато започва същинският летен сезон с хилядите автомобили, пътуващи към Бургас и морето ежедневно.

Община Бургас се извинява за причиненото временно неудобство и призовава шофьорите да бъдат внимателни на пътя!