СУ Иван Вазов за пореден път има свой щанд на туристическата борса. Снимки Черноморие-бг

СУ Иван Вазов за пореден път има свой щанд на туристическата борса. Снимки Черноморие-бг

Две учебни заведения в Бургас се презентират на туристическата борса "Вашата ваканция". Със свои щандове в тазгодишното издание на борсата участват - СУ "Иван Вазов" и Колежът по туризъм към университет "Проф. д-р Асен Златаров". Бургаското СУ "Иван Вазов" представя единствената в областта иновативна паралелка "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове". Тази година в гимназията ще приемат третия випуск на тази паралелка след завършен VII клас.

XVIII издание на туристическата борса "Вашата ваканция" се провежда на 14-ти и 15-ти май 2021 г. в експозиционен център "Флора". Тя се организира от Бургаска регионална туристическа асоциация, под патронажа на Министерство на туризма, на областния управител на област Бургас и Община Бургас.

На церемонията по откриването на борсата бяха почетният консул на Република Австрия в бургас Радостина Иванова, областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков, изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров, председателят на ОбС Севдалина Турманова, общинският съветник от ОбС - Бургас Тодор Йосифов, зам.-кметът по туризъм в Община Бургас Диана Саватева и други.

Акцентът тази година са възможностите за вътрешен туризъм, туристическите продукти и пакети в България. В рамките на борсата се представят на изложбени щандове туристически обекти, пакети и маршрути от общините Варна, Тетевен, Карлово, Стрелча, Силистра, Созопол, Несебър, Приморско, Средец и ОП "Туризъм" - Бургас. "Слънчев бряг" АД рекламира обектите, които могат да бъдат посетени на територията на най-големия курортен комплекс в България. Замъкът в Равадиново и аквапарк "Равадиново" представят новите атракции, които предлагат на своите посетители през това лято. Свои щандове имат също "Динита турс", дирекцията на природен парк "Странджа" и сдружение "Зелена Странджа".

Министерство на туризма в Република България представя информация и рекламни материали за туризъм в България. Много богата и интерсна е и съпътсващата програма на осемнадесета туристическа борса "Вашата ваканция".

По време на борсата, участниците ще посетят туристически обекти в Бургаска област и ще се запознаят с новостите в предлагането за летния сезон. Организира се втория инфотур за 50 представители на туроператорски и турагентски фирми от цялата страна, които в първия ден ще участват в програмата на туристическа борса "Вашата ваканция". Турът организиран от Регионалната структура на Сдружение на туроператорите и туристически агенти "Обединение Бъдеще за туризма", Община Бургас, Бургаска Регионална туристическа асоциация, сдружение "Рафаел-инфо, култура и туризъм", "Югоизточен Съюз на Екскурзоводите Ваня Райкова" и сдружение "Зелена Странджа".

Медиен партньор е сайт chernomorie-bg.com.

Галерия