Новите управители бяха гласувани на сесия на местния парламент. Снимка ОбС - Варна

Новите управители бяха гласувани на сесия на местния парламент. Снимка ОбС - Варна

Две общински дружества във Варна имат нови ръководители. Инж. Николай Антонов е новият изпълнителен директор на „Градски транспорт“, а Тодор Генков поема управлението на „Обреди“. Двамата бяха класирани на първо място в конкурсите за избор на органи за управление на публичните предприятия, а имената им бяха утвърдени от Общинския съвет.

Инж. Николай Антонов, който в момента работи като експерт в „Градски транспорт“, има дългогодишен опит в частна транспортна фирма, където е бил на позиции „главен инженер“ и „технически директор“. Тодор Генков вече 10 г. е част от „Обреди“, като досега е управлявал гробищен парк.

Конкурсите за управители на „Ученическо и столово хранене“, „Пазари“ и „Дворец на културата и спорта“ бяха спечелени от досегашните ръководители. С одобрението на Общинския съвет през следващите 5 години начело на дружествата ще бъдат съответно д-р Божанка Георгиева, Недко Радев и Минко Христов.

На днешното заседание местният парламент утвърди и съставите на съветите на директорите на петте търговски дружества. В управлението на „Градски транспорт“ освен инж. Антонов влизат още Неджиб Неджибов, Кремена Транакиева, Константин Генчев и Данаил Вълков. След проведения конкурс в Съвета на директорите на „Пазари“ са избрани Недко Радев, Миглена Георгиева и Петър Димитров. В директорския борд на „Двореца на културата и спорта“ ще участват Минко Христов, Иван Русев и Полина Милчева. Управлението на „Ученическо и столово хранене“ поемат д-р Божанка Георгиева, Марияна Данаилова и Петя Железарска.