Ремонтните дейности създават затрудния и задръствания. Снимка Архив Черноморие-бг

Ремонтните дейности създават затрудния и задръствания. Снимка Архив Черноморие-бг

Двете платна на булевард "Захари Стоянов", който води към бургаския комплекс "Меден рудник" ще бъдат отворени за движение през четирите празнични почивни дни - от 26-ти април, днес, до 29-ти април, понеделник, съобщиха от Областна дирекция на МВР в морския град. Целта е да бъде облекчен трафика към най-големия бургаски комплекс.

Там тече вторият етап от ремонта на "Захари Стоянов". Дейностите създават задръствания и изнервят водачите в пиковите часове.

Вторият етап от ремонта започна на 15-ти април и ще продължи две седмици. Той включва възстановяване и рехабилитация на настилката в едното платно на участъка от кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов" до кръстовището за квартал "Горно Езерово". По предварително съгласуван план-график, неговото изпълнение ще продължи две седмици. След това движението ще бъде пуснато в цялото ляво платно (посока център) в участъка от кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Александър Георгиев Коджакафалията" до кръстовището за квартал "Горно Езерово". После машините ще се преместят в другото платно, работейки в обратната посока - от кръстовището за квартал "Горно Езерово" до кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов" (трети етап) и от кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов" до кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Александър Георгиев Коджакафалията" (четвърти етап).

През двете седмици за изпълнение на втори етап ще е забранен ляв завой при кръстовището с връзката към "Горно Езерово" за движещите се по булевард "Захари Стоянов" автомобили. Затова, ако излизате от "Меден рудник" и искате да стигнете до квартал "Горно Езерово", ще трябва да слезете до пътен възел "Юг", да завъртите обратно към комплекса и после да завиете надясно към "Горно Езерово". Забраната за ляв завой не важи за идващите от "Горно Езерово" автомобили.

Заради ремонта е спряно движението на тролети с номера Т1 и Т2.