Дъщерята на Мустафа Чаушев с приз от турски фест

На голямата сцена мериха сили участници от 25 държави, сред които Сирия, Ирак, Алжир, Азербейджан, Румъния, Македония, Босна и Херцаговина, Косово и много други, като България участва за първа година с русокосата ни хубавица. 4-дневният форум е за песни, изпълнени на турски. Първата вечер Ажда и останалите участници изпълниха по една песен на турски език, а във втората част се представиха и с по една композиция на родния си език. Концертите се проведоха на две различни места, едно от които е древен амфитеатър на няколко хиляди години.

 

Ажда и Мустафа Чаушев останаха цяла седмица в Турция, в която прехараха страхотни незабравими мигове. "Посетихме древния свещен град Хиераполис, както и едно от седемте чудеса на света – Памуккале, където целогодишно тече лековита топла вода с постоянна температура 35 градуса. Но най-вече ще запазя като скъп спомен всяка среща и реакцията на публиката, която беше повече от блестяща", сподели изпълнителката на хита "Оф, оф". Тя даде и две интервюта за турското национално радио, а гостоприемните домакини на фестивала дариха нея и прочутия й татко с уникални ръчни часовници и комплект от типичните турски сладкиши – локум, баклава и кадаиф.

Мустафа Чаушев живее от години в Бургас - родният град на съпругата му. Тук е родена и израснала и дъщеря му Ажда, която от малка тръгна по стъпките на известния си баща.