Екипът на бургаската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", известна още като Морското училище, се противопоставя на анонимните клевети, които се разпространяват в социалните мрежи.

"Изказваме острото си възмущение и огорчение от всички анонимни "доброжелатели" на Морското училище и "милеещи" за случващото се като информираме обществеността, че заставаме с имената си да опровергаем неверните твърдения на група анонимни преподаватели, нереализирали собствените си амбиции и неработещи в полза на училището", пише в призива на екипа, който бе изпратен на редакционната електронна поща на "Черноморие". Публикуваме целия текст на призива и подписите на директора Христина Жабова и преподавателите в гимназията, която наскоро отбеляза 60-тия си рожден ден.

Христина Жабова бе назначена временно за длъжността директор на ПГМКР "Свети Никола" тази година, след като дългогодишния директор на гимназията Панайот Жечков се пенсионира. В резултат на управлението му авторитетът на Морското буквално се срина и от елитна гимназия, която са завършили стотици бургазлии и не само, тази година в училището бе реализиран прием само в две паралелки.

През ноември бе обявен конкурс за директорското място в Морското. Сред кандидатите за поста бе и Христина Жабова, която на конкурса бе класирана от комисията на първо място и на 4-ти декември официално встъпи в длъжност. Изборът й обаче не се понрави на мнозина, сред които и приближени до бившия директор на гимназията. В резултат на това се появиха и анонимни сигнали и призиви за "спасяване на гимназията". Въпросът е от кого? Екипът на Морското търпеливо отминаваше доносите по свой адрес, но накрая излезе с призив към бургазлии, за връщане на доброто име на гимназията.

Галерия