Защото обичам лошото време ще бъде показана на София филм фест на брега. Снимки СФФ На брега

Защото обичам лошото време ще бъде показана на София филм фест на брега. Снимки СФФ На брега

Режисьорът Яна Лекарска, актьорите Неда Спасова и Владимир Михайлов, както и продуцентът Калин Калинов ще бъдат официални гости на 22-рия "София филм фест на брега", който ще се проведе от 21-ви до 29-ти март в Културен дом НХК в Бургас.

"Защото обичам лошото време" е пълнометражният дебют на Яна Лекарска, завършила кинорежисура в Нов български университет в класа на проф. Георги Дюлгеров и в университета "Чунг-анг" в Сеул, Южна Корея. 

Освен режисьор, тя е и сценарист на филма, в който главните роли са поверени на Неда Спасова и Владимир Михайлов. В епизодични роли ще видим и Боряна Пунчева, Елени Декидис, Веселин Ранков, Иван Бърнев. Оператор е Младен Минев, а продуценти са Братя Калинови. 

Яна Лекарска е участвала в програми като "Берлинале талънтс – 2020", "Сараево талънтс – 2018", "Токио талънтс – 2017", "Филм+ 2019". Дебютният й късометражен филм "Пробуждане" (2013) е с успехи на фестивали в България и по света.

Историята на "Защото обичам лошото време" ни запознава с Ирина и Борис, които като деца са прекарвали летата си в крайморско градче, в което се срещат случайно отново след 20 години. Техният стремеж да преоткрият миналото може би ще промени и бъдещето им.

Прожекцията на филма ще бъде на 24-ти март от 18.00 часа, а както обикновено среща с екипа ще има на 25 март от 10 часа в пресзоната на фестивала на втория етаж в Културен дом НХК.

Билетите за 22-рия "София филм фест на брега" могат да бъдат закупени от каса "Часовника" и каса "НХК".

22-рият "София филм фест на брега" се организира от сдружение "Арт Фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".

Галерия