Елхата на доброто очаква пакетите на щедрите дарители. Снимка Областна управа Бургас

Елхата на доброто очаква пакетите на щедрите дарители. Снимка Областна управа Бургас

Инициативата "Елха на доброто" за седма година очаква хората в големи сърца. Тя се организира от Областна администрация Бургас и Областния координационен механизъм по деинституциаонализация на деца и има благотворителен характер.

За първи път целево ще бъдат подпомогнати над 50 деца в риск от общините Айтос и Руен. За поредна година ще се достави радост и на децата, настанени в приемни семейства в Бургаска област, както и на всички деца, с които работи регионалният координатор на надежда и домове за децата през годината.  

Желаещите да подкрепят инициативата могат да направят това в периода от 7-ми до 22-ри декември, като оставят даренията си около празнично украсената елха в сградата на Областна администрация Бургас на улица "Цар Петър" №1 всеки работен ден. Организаторите се обръщат с молба към дарителите пакети да съдържат информация от кого е дарението, за съдържанието, дали е предназначено за момченце или момиченце, ако са дрешки или играчки, както и за каква възраст деца са предназначени сложените в пакета предмети или продукти.

Разпределението и раздаването на благотворителните пакети до нуждаещите се деца и техните семейства ще се извърши от членовете на Областния координационен механизъм.