Емона Георгиева ще дебютира на сцената на бургаската опера. Снимки Kare Studio и Държавна опера - Бургас

Емона Георгиева ще дебютира на сцената на бургаската опера. Снимки Kare Studio и Държавна опера - Бургас

"Лешникотрошачката" отново ще зарадва публиката в Бургас. Представлението на Държавна опера е на 18-ти февруари, петък, от 19.00 часа. Постановката и режисурата са на проф. Хикмет Мехмедов. Балетната феерия е сътворена по популярната приказна история на Е.Т. Хофман чрез средствата на изящното танцово изкуство.

Освен солистите и ансамбъла на балета на Държавна опера – Бургас, в сценичната феерия в петък в зала "Опера" ще вземат отново участие и възпитаници от детски балетен театър "Капка". Приказната сценография и изящните костюми са създадени от художника Радостин Чомаков, репетитор на постановката е Галина Калчева,  помощник-режисьор  – Петър Тихолов.

Красивата история за Маша и Принца ще пресъздадат солистите: Маша и Лешникотрошачката ще бъдат Емона Георгиева - гост, дебют и Теодор Цаков (той се представи във втория спектакъл на най-известния коледен балет през декември на бургаска сцена). В ролята на Черната кралица ще се превъплъти Яна Бердута, В образа на Дроселмайер влиза Светлан Николов, Фриц ще бъде отново Александра Раева от театър "Капка" – талантливата Алекс направи успешен дебют в ролята през декември на сцената на Бургаската опера, като игра и в двете празнични представления на "Лешникотрошачката". Приятелки на Маша ще са Ива Овчарова и Натали Иванова, Майката на Маша – Анелия Иванова. В атрактивните ансамбли участват: испански танц – Лая Рамон и Кирил Филипов, индийски танц – Елена Георгиева, Бианка-Хелън Джованели и Стоян Фъртунов, китайски танц – Даниела Туртуманова-Стоянова и Даниел Тичков, руски танц – Ивана Фиалковска, Мария Габарова, Патрисия Соарес и Стефан Типиков, розов валс – Анелия Иванова, Натали Иванова, Лая Рамон, Даниела Туртуманова-Стоянова, Даниел Тичков, Кирил Филипов, Стоян Фъртунов, Стефан Типиков, "Снежинки" - солистки - Лая Рамон и Натали Иванова.

Галерия