Инж. Здравко Братоев поздрави учениците с новия кабинет, оборудван от EVN. Снимки Лина Главинова

Инж. Здравко Братоев поздрави учениците с новия кабинет, оборудван от EVN. Снимки Лина Главинова

Учениците от VIII "е" клас от специалността "Ел. обзавеждане на производството" в дуална форма на обучение на бургаската ПГМЕЕ ще се учат в новообзаведен кабинет. Оборудването в него е осигурено от EVN. Компанията е партньор на бургаското Механо. Тя бе една от участничките в проекта "Домино", по който гимназията работи. Учениците, които се обучаваха в дуалната форма по "Домино" и изкараха практиката си в EVN, вече са част от екипа на дружеството.

"Когато човек инвестира в образование, инвестира в своето бъдеще. Нека по-често Вашите специалисти да бъдат в тази стая, за да усещат учениците какъв е смисълът да учат това, което са избрали", каза зам.-кметът по образование в Община Бургас Йорданка Ананиева при официалното откриване на кабинета. В церемонията по прерязване на лентата участваха и Севдалина Турманова - председател на Общинския съвет в Бургас, инж. Здравко Братоев, изпълнителен член на Съвета на директорите на "Eлектроразпределение Юг" и инж. Роза Желева - директор на ПГМЕЕ.

"Ние сме социално отговорна компания. Оборудвали сме такъв кабинет в още седем гимназии в страната. Инвестираме в нови класни стаи, насърчаваме вашето развитие. EVN разчита на Вас и ще бъдем щастливи, ако сме допринесли за вашето изграждане като специалисти и експерти. Имаме нужда от Вас", каза в приветствието си към осмокласниците Здравко Братоев.

Учениците бяха поздравени и от председателят на ОбС Севдалина Турманова, и от директорът на ПГМЕЕ Роза Желева. "Само знаещият и можещ човек успява", допълни Желева.

Галерия