Александър Йорданов прогнозира, че ГЕРБ - СДС ще получат първи възможност да съставят правителство след изборите на 14-и ноември. Снимки Черноморие-бг

Александър Йорданов прогнозира, че ГЕРБ - СДС ще получат първи възможност да съставят правителство след изборите на 14-и ноември. Снимки Черноморие-бг

"Две са сигурните неща - коалицията "ГЕРБ - СДС" ще спечели парламентарните избори, а почти съм убеден, че проф. Анастас Герджиков ще бъде новият президент и това е за добро", това прогнозира евродепутатът от "ГЕРБ - СДС" Александър Йорданов пред журналисти в Бургас. Той се срещна с кандидати за народни представители от листата на коалицията във Втори многомандатен избирателен район - Бургас, сред които бяха Жечо Станков, Деница Николова, Андрей Рунчев и други.

"Хубавата новина е, че "ГЕРБ - СДС" ще получат възможност първи да съставят правителство. Моят призив е да се върнем към нормалността. Партията, която победи да състави правителство, а партиите, загубили изборите, да я подкрепят. Това е европейският модел. ГЕРБ не трябва да търси подкрепа от БСП. БСП ще се коалира с "Демократична България", където са децата на яки комунисти и на фамилии на хора от Държавна сигурност, като Иво Прокопиев", заяви Александър Йорданов. Според него новият политически проект "Продължаваме промяната", зад който стоят бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков, има за цел да дестибилизира държавата. "При тях промяна няма. Кирил Петков се оказа един измамник и заедно с Румен Радев нарушиха Конституцията", заяви още евродепутатът.

Според него, за да има промяна трябва да се почне отнякъде и началото ще бъде нов президент на мястото на сегашния Румен Радев. Йорданов вижда новия президент в лицето на Анастас Герджиков. "Той е безспорен професионалист в своята сфера, размен човек, който подава ръка, а не размахва юмрук", каза още Александър Йорданов.

Коалиция "ГЕРБ - СДС" се явява на извънредните парламентарни избори под номер 32 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Галерия