Това е третият студентски вестник в 60-годишната история на университета. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Това е третият студентски вестник в 60-годишната история на университета. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

"Fatum" е името на новият студентски вестник на бургаския държавен университет "Проф. д-р Асен Златаров". Изданието бе представено днес в Пинакотеката на Факултета по обществени науки на университета. Зад инициативата стоят студенти от всички курсове на специалност "Българска филология". Тя бе подкрепена и от Студентския съвет на университета, както и от неговото административно ръководство.

Студентите сами са избрали името - "Fatum" и са го свързали със слогана, който ще стои под главата на всеки брой - "Съдбата обича смелите". За начинанието си студентите бяха поздравени от ректора на университета  проф. д-р Христо Бозов. На празника бяха и зам.-ректорите - проф. Ирена Марковска и доц. Светлана Желева, преподаватели и тютори, както и студенти от всички специалности.

"Fatum" е продължение на прекъснатата традиция ВУЗ-ът да има свое издание, която е започнала със студентския вестник "Студентско око" още при създаването на бургаското висше училище преди 60 години и издавания за известно време след 2000 година вестник "Академичен глас". Историята на университетската журналистика бе представена с изготвена от студентите постер-презентация и чрез спомените на един от предишните главни редактори на изданието - Тансел Гюнай.

Галерия