Фермерският пазар ще работи от 11.00 до 17.00 часа в събота

Фермерският пазар ще работи от 11.00 до 17.00 часа в събота

Фермерският пазар във Варна отваря врати отново в събота. Този път при специални мерки за контрол. Щандовете ще бъдат разположени на 2 метра между щандовете и да организираме пазара така, че да е безопасно за фермерите и приозводителите, и за хората.

На 6-ти април здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед № РД-01-179/06.04.2020 г., във връзка с работата на кооперативните и фермерските пазари, за обработването на земеделските площи, за непрекъснатост по отглеждането на селскостопански животни и производство на фуражи, която пряко касае дейността на Фермерския пазар Варна.

Движението на купувачите ще бъде регулирано, като те ще се изчакват един след друг на 2 метра разстояние, за да стигнат до съответния щанд. Фермерите ще работят с маски и ръкавици, ще дезинфекцират на всеки час щандовете. Ще има указателна табела на входа на пазара. Продуктите ще бъдат пакетирани предварително, само зеленчуци и плодове ще се продават насипно. Няма да има дегустации на стока.

От Фермерския пазар привовават клиентите си да си носят торби за многократна употреба от вкъщи и да спазват всички специални изисквания по време на извънрдното положение. Продуктите на Фермерския пазар се продават в биоразградими и книжни торбички, и в торби от нетъкан текстил за многократна употреба.

На клиентите ще се предлага свежа, прясно произведена храна и натурални продукти от малки ферми и производители в региона.

Пазарът ще работи от 11.00 до 17.00 часа в събота, на открито.