Фестивалът ще покаже селекция от най-добрите български филми

Фестивалът ще покаже селекция от най-добрите български филми

Фестивалът на българското кино "КиноВаканция" ще има своето първо издание в Бургас от 11-ти до 14-ти юни, а входът на прожекциите ще бъде свободен! Той ще се проведе в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК. Фестът ще представи пред бургаска публика лауреатите от двата големи фестивала "Златна роза" във Варна и "Златен ритон" в Пловдив.

Фестивалната програма включва топ селекция от хитови заглавия, сред които "Бягство", "Авантюриста", "Болт", "В сърцето на машината", "Като за последно". Част от прожекциите ще бъдат съпътствани от вълнуващи срещи с екипите, осъществили филмите.

Организатор на фестивала е Национален филмов център. Идеята за него се заражда поради нуждата да бъде показвано най-доброто от съвременното българско кино, с цел подобряване неговия имидж и по-непосредствен контакт с публиката. През последните години най-новото българско кино доказва своя подем и заслужено място на картата на световното кино, а Бургас се налага като най-предпочитаната дестинация за неговото осъществяване и представяне, смятат организаторите.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Бургас.