Фестивалът ще се проведе в района на Морска гара Бургас

Фестивалът ще се проведе в района на Морска гара Бургас

Фестивал събира в Бургас любители и производители на кемпери. Първото издание на "Explore The World'2024" ще се проведе на 27-ми и 28-ми април в райана на Морската гара. Той се осъществява с подкрепата на Община Бургас и има за цел да събере на едно място всички, за които домът на колела и почивката на открито са начин на живот. Ще бъдат презентирани различни модели кемпери, каравани, палатки, продукти за къмпинг, спорт и свободно време, аутдор екипировка, както и най-съвременните технологични решения за комфортна почивка на открито.

"Последните години и особено събитията от 2020 година ясно показаха желанието на все по-голям процент хора да почиват на открито, на въздух, а с това е налице и необходимостта от развиване на този вид туризъм. Пътешествията на кратки или по-дълги разстояния със семейството или приятели са генератор на незабравими преживявания, а какво по-подходящо за целта от кемперите и караваните? Все повече хора откриват удобството да почиваш лятно време в собствена "къща на колела" или да сменяш локациите според желанието и настроението си, като носиш със себе си личния си комфорт", отбелязват организаторите на събитието.

Освен търговското изложение, в което ще се включат най-добрите фирми в сферата на продажба на кемпери и собственици на къмпинг зони, посетителите на фестивала ще могат да се насладят на вкусна храна, крафт бира, вино и коктейли. На сцената ще се качат популярни български изпълнители, а специално за форума в Бургас ще пристигнат известни травъл влогъри и инфлуенсъри. Предвиждат се спортни занимания за посетителите на изложението, както и много други изненади.