Шеф Станислав Райчев определи рибената чорба победител в конкурса през 2019 година. Снимка Архив Черноморие-бг

Шеф Станислав Райчев определи рибената чорба победител в конкурса през 2019 година. Снимка Архив Черноморие-бг

Фестивалът на рибата и виното се завръща през септември в Бургас. Той ще се проведе от 9-ти до 11-ти септември на пространството до експозиционен център "Флора" в морския град. Атрактивна музикална програма, вкусни демонстрации, игри и кулинарни изкушения ще очакват гостите на фестивала.

Майстори на морската храна от страната и региона ще приготвят пресни морски деликатеси на живо, най-добрите бургаски заведения ще се състезават за традиционния приз "Най-вкусна рибена чорба", който и тази година ще бъде присъден на заведението, което успее да изненада журито на фестивала с най-добрата рецепта и съставки за вкусното ястие.

Във фестивалната зона ще можете да опитате специална селекция от български и чужди вина от подбрани изби от цялата  страна и да научите  повече за това с какво вино е най-добре да съчетаваме морските изкушения на фестивала.

Освен с игри, вкусни изкушения и кулинарни демонстрации, програмата на Фестивала на рибата и виното ще ви изненада и с концерти на "Контрол", "Акага", Таралеща, Елица Тодорова и Йордан Марков. Освен тях в артистичната програма на фестивала ще вземат участие над 100 артисти от различни танцови, вокални, музикални състави и формации.

Фестивалната зона ще работи от 11.00 до 23:00 в събота и неделя, а в деня на откриването - от 17.00 часа.  Входът е свободен!

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на фонд "Култура" на Община Бургас.