Фестивалът ще се проведе от 13-ти до 15-ти септември до Флората

Фестивалът ще се проведе от 13-ти до 15-ти септември до Флората

Фестивалът на рибата и виното в Бургас тази година ще бъде на ново място и с нов организатор. Той се провежда с решение на Общинския съвет в морския град по предложение на общинския съветник Ангел Божидаров. Миналата година организацията му бе поверена от Община Бургас на фондацията на изпълнителя Георги Енчев. Тогава той се проведе на площад "Тройката" и мнозина останаха разочаровани от разминаването от замисъла до реализацията му. Тази година фестивалът ще бъде организиран от екипа, който реализира "Street Food & Art festival" и SPICE music festival". Той ще се проведе от 13-ти до 15-ти септември.

Фестивалната зона тази година ще бъде обособена в района на експозиционен център "Флора". Всеки, който чувства себе си кулинар, ще може да вземе участие в конкурсите за любители, а ако имате малко повече опит в кухнята, можете смело да се впуснете и в конкурса за "Най-вкусна рибена чорба".

Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме.

В края на всеки фестивален ще има атрактивни концерти и прожекции на филми с морска тематика.

На 13-ти септември музикалната програма е поверена на "Обратен ефект" и бургаската група "Силует". Музикантите от морския град скоро не са свирили пред родна публика и ще се съберат специално за фестивала.

На 14-ти септември на сцената ще се качат група P.I.F. и Miry (Мирян Костадинов), който смело превзема музикалните класации с авторските си парчета. Димо Стоянов и компания пък ще ни изпълнят най-доброто от репертоара си, както и най-новите си парчета.

Последният фестивален ден – 15-ти септември е посветен на някои от най-емблематичните български изпълнители – от сцената на фестивала ще прозвучат част  най-обичаните песни на "Тоника СВ" и момчето, което говори с морето – Панайот Панайотов.

Фестивалната зона ще ще работи от 11 до 22:30 всеки ден. Входът е свободен!

Галерия